Emiel Kempen - Astrofotografie

Genesis CCD Camera

De Genesis CCD camera is een gemodificeerde versie van de Audine CCD camera. De Audine CCD camera is ontworpen door het French AUDE Team (Association of the Electronic Detector Users), kijk op The Audine Project website voor meer informatie over de Audine CCD camera. Het ontwerp van de Genesis CCD camera is een modificatie van de originele Audine CCD camera. Zo is bijvoorbeeld de Genesis CCD camera uitgerust met een shutter welke ingebouwd is in de camera. Een andere modificatie is een luchtdichte behuizing van de Genesis CCD camera ter voorkoming van ijsvorming op de CCD chip. Net zoals de Audine CCD camera, moet de Genesis CCD camera door jezelf in elkaar gezet worden, hierdoor wordt een grote kostenreductie bereikt.

Hier zijn een aantal eigenschappen van de camera:

Kodak CCD KAF-0401 series 9 µm micron square pixels.
CCD sensor afmetingen 6.91mm x 4.6mm.
Digitalisatie at 15 bits.
Uitleestijd bij 1x1 binning van 15sec via parallelle poort.
Koel systeem met peltier module, koellichaam met ventilator. Hierdoor is de temperatuur van de CCD module tot 35°C lager t.o.v. de omgevingstemperatuur.
Afmetingen: 80mm x 80mm vierkant, de hoogte is 96mm, totaal gewicht is 654 gram.
Controle via een parallelle interface of een optionele USB interface.

Afbeelding van de Genesis CCD camera

Afbeelding van de Genesis CCD camera

Shutter problemen. Tijdens het imagen van M51 verscheen er een zwarte vlek in de linker benedenhoek van de opnames:

Untitled photo

Het bleek het blad van de shutter te zijn. Tijdens het imagen van M51, was de camera in een zodanige positie dat de shuttermotor de shutter niet volledig kon openen. Het shutterblad was te zwaar voor de motor. Albert van Duin adviseerde mij om een contra gewicht aan het shutterblad te bevestigen. Hiervoor heb ik een LED gebruikt welke ik aan het shutterblad bevestig heb met lijm. Het gewicht van de LED is voldoende om de shutter volledig te openen ongeacht de positie van de camera.

Untitled photo
Powered by SmugMug Owner Log In